Bezig met oefenen voor live optredens

Gisteren bij het concert van Swans in Doornroosje wist ik het weer: Scheerling is een manier om mijn liefde voor drone met anderen te delen. Aanvankelijk wilde ik de samenwerking opzoeken in het met anderen maken van albums. Met drone optreden leek me maar saai, zowel voor mij als voor het publiek. Onzin, zo bleek ook gisteren. Ik heb in mijn leven veel boeiende drone-optredens gezien: het oorverdovende gitaartapijt van Sunno))) in de Arminiuskerk in Rotterdam, het Franse klarinetkwartet WATT in de Extrapool, een epische droneset in Berghain. Ook Swans was gisteren weergaloos.

Ik geniet altijd met volle teugen van deze concerten. De vrijheid die ik daar heb als luisteraar ervaar ik nergens anders. Drone spreekt iets primairders in me aan dan andere muziek. Op dezelfde manier als een Rothko een groter appèl op me doet dan een Van Gogh, Friedrich of Hiëronymus Bosch.

Ergo, ik ben op het moment aan het onderzoeken hoe ik Scheerling live kan brengen. Het begin deze week uitgekomen nummer ‘Guurn‘ is één van de vroege probeersels. Ik hoop binnenkort de eerste speeldata aan te kunnen kondigen.

FullSizeRender(2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s