Schetsen, composteren en een dier opzetten

Omdat ik de tijd wil om aan de tweede Scheerlingplaat te werken, heb ik me voorgenomen tot november schetsen te maken (korte nummers die je niet helemaal af maakt voor je aan de volgende begint.) Vandaag schrijf over waarom ik deze fase zo mooi vind en wat het tot nu heeft opgeleverd.

Ik vind de schetsfase de mooiste tijd van het maakproces: Het is prima dat het niet goed is, ik heb een grote output en omdat ik zelf bezig ben, ga ik meer naar concerten toe en lees ik meer (op het moment vooral Houellebecq.) Wanneer ik muziek maak, inspireert lezen me het meest, wanneer ik schrijf kijk ik graag naar beeldend werk, luister ik veel muziek en onderzoek ik architectuur. Creatief werk is composteren: de indrukken die je overal opdoet verwerken en herschikken tot iets nieuws.

De afgelopen paar maanden werk aan Hagenau hebben twaalf nummers opgeleverd, die samen 48 minuten duren. Dat is al twee keer zo lang als Radio Kootwijk. Vanaf december ga ik de nummers naar een coherent geluid toewerken en afmaken. Waar het eerste gedeelte van het maakproces bij Scheerling het meest wegheeft van houtbewerken, is het coherent maken van de nummers meer een dier opzetten: het herschikken en prepareren van stukken geluid en sferen.

Het is nog even wachten op nieuw werk: composteren gebeurt het best in het donker.

FullSizeRender(7)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s