Split met Thaumaturgist

Enige weken geleden kondigde ik aan dat ik aan het werk was aan een split album aan het werken was. Deze week maak ik de muziek van mijn kant van het splitalbum af, dat ik met Thaumaturgist (Oggy Records) uit Gent uitbreng. Thaumaturgist maakt off-center techno die doet denken aan oud werk dat op Warp records uitkwam. We wilden al langere tijd proberen hoe onze muziek zou contrasteren. We hebben beiden voor dit splitalbum live improvisaties gemaakt en deze tot nummers verwerkt. Het is dus een semi-live album geworden.

Ik maakte de improvisaties  met op folky stukken gebaseerde drones. Ik nam de drones op met banjo en oude jaren 90 trackers. Die bewerkte ik dan via de BOSS-BR600 tot drones. Het apparaat heeft degelijke onboard effecten, die op een gegeven moment (ik denk vanwege de algoritmische structuur) heel erg het brongeluid gaan kleuren. Je komt dan als het ware de digitale klankkleur van het apparaat tegen.

Toen ik de drones af had, ben ik die live gaan bewerken tot improvisatiestukken. Op deze manier ben ik aan het oefenen om binnenkort live te kunnen gaan spelen.  We zijn nog een datum aan het prikken, maar de release wordt waarschijnlijk vroeg in 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s