Split met Frank. Wheeler.

De split met Thaumaturgist is in handen van anderen: hij wordt binnenkort gemasterd, het hoesje wordt ontworpen. Mijn kant van de split gaat ‘Vertoeven LVI’ heten. Nu ben ik begonnen met ideeën opdoen voor mijn volgende split met de cinematische ambient componist Frank. Wheeler.

De samenwerking met Thaumaturgist ging om de nevenschikking tussen de op folk gebaseerde drones van Scheerling en de off centre techno van Thaumaturgist. Het werk van Scheerling op de samenwerking met Frank. Wheeler. zal naast ritmische op piano en gitaargebaseerde drone en ambient staan. Zo vereist een nieuwe samenwerking een nieuwe aanpak. Ik vind het geweldig om op deze manier steeds worden uitgenodigd opnieuw naar Scheerling te kijken en te zien hoe het concept met elke release en samenwerking verandert, waardoor de kern steeds duidelijker wordt.

Ik heb onlangs een nieuwe sampler gekocht voor de komende release events. Naast de al vertrouwde banjo, potten en pannen, software en de BOSS BR600 ben ik nu aan het oefenen met de Roland SP404SX. Het voelt als een live-tracker en ik snap er nog geen 3% van, maar het leren door samenwerken en daar natuur van kopen was het doel van Scheerling.

Daarmee samenhangend: als iemand nog een manier kent om goedkoop veel natuur te kunnen kopen hoor ik het graag. Ik herinner me dat ik vroeger als WWF-ranger (ja, zo een was ik) voor toen nog 5 cent meters bos verkocht aan mijn buurvrouwen, docente tekenen van groep 7. Omdat het wij om het veiligstellen van natuur tegen menselijke invloed gaat, maakt het me niet uit of die meters grond aan de andere kant van de wereld liggen. In Nederland is grond erg duur, en als ik ergens anders 10 keer meer grond kan aanschaffen voor dezelfde prijs, is me dat net zo lief. Think local, act global.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s