Nabewerken van nieuwe release af

Samenwerken, leren en natuur aankopen door drone te maken. Daar komt Scheerling op neer. Als ik één ding sinds het begin van Scheerling heb geleerd is het vertrouwen op het talent van mensen om me heen.

Een aantal posts geleden schreef ik over de split met Thaumaturgist die komende lente op Oggy Records uit Gent uitkomt. Afgelopen week heeft Martin Luiten (Julie Mittens, Daniëlle Liebeskind) Vertoeven LVI, de Scheerling-kant van de split af gemixt en gemasterd en het was te gek met hem samen te werken. Martin heeft een schat aan ervaring als gitarist en producer, een muzikale intuïtie waar je u tegen zegt en een loepzuiver gehoor. Voor mij een duidelijk geval van 1+1=3.

Vertoeven LVI, een naam die gebaseerd is op het taoïsme, bestaat uit vier nummers. Deze zijn tussen mei en oktober  thuis opgenomen door Wouter Jansen, zoals je hier kunt lezen.  Ondertussen is het gemasterd en heb ik ook het eindproduct van Thaumaturgist gehoord. Ik ben trots op de nevenschikking van zijn off-centre techno en de aardse drone van Scheerling.

Hiermee de tweede release van Scheerling muzikaal gezien klaar. Tot aan de release komende lente (voordat ik naar Berlijn ga voor de artist in residence) wordt er gewerkt aan het artwork, worden de cassettes  gedrukt, teksten geschreven en hoezen gedrukt, gevouwen en geplakt. Binnenkort meer over het hoe en waar van het release event.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s