Zijsprong (4): release Naagauk op avant.wav

De hoesjes zijn gedrukt, de tapes zijn af, de venue is geregeld. We zijn klaar om uit te brengen. Komende 17 juni wordt Vertoeven bij Stella by Starlight in Arnhem gereleast. In de tussentijd ben ik aan het oefenen met de SP404, ga ik het booklet met teksten van Lisa drukken en vouwen, de tapes naar zines en blogs sturen voor recensies en mijn tas pakken om begin mei naar Berlijn te gaan. Daar ga ik (samen)werken aan nieuwe nummers, aan een artikel schrijven en korte verhalen schrijven. Ovehttps://wordpress.com/post/scheerling.wordpress.com/476r deze projectjes allemaal binnenkort meer. Eerst ga ik komende 7 mei met Naagauk, het blackmetal project van Wouter Jansen, Peter Johan Nÿland en mijzelf op avant.wav in Eindhoven onze eerste tape releasen.

Afgelopen zomer besloten Wouter Jansen, de man achter Frank. Wheeler. die ook de opnames van Vertoeven heeft verzorgd, en ik een lang gekoesterde wens te vervullen: naast drone hebben wij extreme metal al lang als guilty pleasure. We kwamen op het idee om in één dag een blackmetal-album te maken. Om negen uur ’s morgens pakte ik mijn basgitaar en fietste naar Wouter. Om twee uur die nacht was de ruwe mix van onze eerste black metal EP een feit. Dit was de geboorte van Naagauk. De naam komt van een instrumenteel nummer van het debuutalbum van de Noorse groep Borknagar. Wouter programmeerde de drums en speelde de gitaar en ik deed de zang en de basgitaar.

Toen Lilia van Barreuh Records ons vroeg of we aldaar de naamloze plaat wilde uitbrengen, hoefden we geen moment na te denken. En of we het live wilde spelen. Ook dat wilden we. Gelukkig vonden we Peter bereid om te drummen. Robin Jaspers maakte het artwork en Anne Jaspers ontwierp de verpakking.

Komende 7 mei brengen we onze EP ten gehore. Allemaal uitgenodigd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s